BeautyBitsBoek: Facepaint – Lisa Eldridge

IMG_5399Dé ultieme coffee table book voor beautyliefhebbers is eindelijk verkrijgbaar. Het boek Facepaint van wereldwijd gerespecteerde make up artist, youtuber en blogger Lisa Eldridge. Toen zij dit jaar aankondigde dat zij een boek ging uitbrengen, was ik gelijk nieuwsgierig. Want dit was niet weer een youtuberr of blogger die een how to boek uitbracht, maar iemand met een passie voor make up die de geschiedenis van make up vanaf de basis tot nu toe wilde vertellen.

IMG_5411Voor de mensen die de engelse Lisa Eldridge nog niet kennen vind je hierboven wat informatie over haar. Ik leerde haar kennen via haar You Tube tutorials. Alles ziet er bij haar altijd zo moeiteloos uit en ze heeft zo veel goede tips en technieken die zij deelt. Maar bovenal is zij altijd zo heerlijk rustig, haar stem is zo heerlijk kalmerend dat je er zo bij in slaap zou kunnen vallen.

IMG_5410 IMG_5402 IMG_5400Ik moet bekennen dat ik Facepaint nog niet helemaal gelezen heb, aangezien ik het nog maar een paar dagen in mijn bezit heb. Maar zelfs zonder de tekst zou ik dit boek een aanwinst vinden. Want je vindt er de meest prachtige plaatjes, van vintage make up tot de meest moderne innovaties en prachtige vrouwelijke beautyiconen. Echt hele mooie grote afbeeldingen.

IMG_5409
Maar de tekst is ook zeker de moeite waard. Hierboven zie je een overzicht van de inhoud. Het begint echt helemaal bij de basis van make-up. Welke kleuren er waren en waar ze gemaakt hadden. Wie het droeg en waarom. Naast make-up gaat dit boek ook stiekem over de positie van vrouwen die make-up droegen door de jaren heen.

IMG_5404
Ook vind je door het boek heen inspirerende quotes.


Lisa Eldridge heeft laatst zelf een nieuwe video online gezet waar ze vertelt over Facepaint.

IMG_5406
Normaal ben ik iemand die wanneer ik een boek echt leuk vind, ik die echt binnen een dag uit heb. Maar bij dit boek vind ik het eigenlijk zonde om er door heen te racen. Ik wil het eigenlijk heel langzaam stukje bij beetje doorlezen en opnemen. En als ik hem uit heb, dan begin ik gewoon weer van voor af aan.

Facepaint van Lisa Eldridge is o.a. verkrijgbaar via bol.com en kost €28,99 (momenteel in de aanbieding voor €21,99)

7 gedachtes over “BeautyBitsBoek: Facepaint – Lisa Eldridge

  1. Ik vind haar zo goed! Die stem van haar is inderdaad echt totale Zen. Het medicijn tegen een stressvolle dag: filmpje kijken van Lisa E. En je kunt er weer tegenaan.

    Dat boek lijkt me een aanrader! Dank voor de tip!

    Like

  2. Dit boek lijkt me echt geweldig! Een boek over de geschiedenis van make-up is veel interessanter dan nog een how-to boek. Daar kijk ik wel youtube video’s voor. Gelukkig ben ik bijna jarig 😉

    Like

  3. Pingback: Mijn Top 5 Favoriete Niet-Nederlandse Beautybloggers & -vloggers | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s