Essie Retro Revival mini set | Review

IMG_7720 (2)Nee, je hebt niet weer een collectie van Essie van gemist. Ook al lijken er altijd meerdere limited edition collecties te zijn naast de standaard seizoenscollecties. Dit is een deel van de Retro Revival collectie die Essie begin dit jaar uitbracht met Essie nagellak van back in the day. Eén is er zo oud dat zelfs ik nog niet geboren was. Helaas is de collectie volgens mij alleen in Canada fysiek uitgebracht, maar gelukkig kwam ik dit setje mini’s tegen in de TKMaxx in Rotterdam. Het was de laatste, of wellicht wel het enige, setje, maar ik heb hem bemachtigd. En ondanks dat de verkrijgbaarheid echt heel slecht is, ben ik er zo blij mee dat ik mijn enthousiasme wil delen.

IMG_7718 (2)Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Essie brachten ze dit jaar 6 kleuren uit de oude doos opnieuw uit in de Revival collectie. In juni 2015 was er een online social media campagne van de Canadese Essie waar de stemmen uitgebracht konden worden. En de uitgebrachte 6 kleuren waren dus het meest populair van de afgelopen 35 jaar en daar heb ik er 4 van bemachtigd. In mini formaat weliswaar van 5mL. Op de full size nagellak van 13,5mL zijn op de deksel de gouden sterren te zien die je ook op het doosje ziet. Deze kleine flesjes hebben de standaard vormgeving.

IMG_7726Naast dat de kleuren uit de oude doos gehaald zijn, is ook de kwast behoorlijk retro. Een normaal formaat, niet de brede kwasten zoals ik die van Essie gewend bent. Het kost net iets meer moeite, maar werkt ook prima.

IMG_7721Niks lest best, maar gewoon met de deur in huis vallen. Starry Starry Night heeft een soort cult status bij vele Essie fans/verzamelaars. Als je er een wilde bemachtigen was je er minstens honderd dollar aan kwijt op Ebay, dus uiteraard moest deze terugkomen. Het origineel kwam uit in 1985 en heeft tot 1998 af en aan in de collectie gezeten. Het is zoals de naam al zegt echt een sterrennacht. Donkerblauw met zilveren glitters, die door de blauwe basis lichtblauw lijken. En ook de lak zelf is bijzonder, het is niet creamy, maar meer een gel.

IMG_7722De volgende is Life of the Party. Een rode tint, met hele fijne glitters. In het ene licht ziet het er warm uit en in het ander weer een stuk koeler. Deze kleur kwam voor het eerst uit in 2002.

IMG_7723Bikini with a Martini is de volgende. Deze roze kleur met fijne glitters komt uit 1997. Ik had verwacht dat het een stuk ouder zou zijn, want het doet me door de behoorlijk transparante finish een beetje denken aan mijn moeders nagellak waar ik als klein meisje mee speelde.

IMG_7724En tot slot de oudste uit de collectie: Birthday Suit. Deze kleur zat bij de eerste 12 nagellaken die in 1981 door Essie uitgebracht werden. Echt heel retro dus. En de naam is heel toepasselijk, want dit is inderdaad een nude wit kleurtje wat een heel fris effect aan de nagels geeft. Echt dekkend wordt het niet, maar dat is denk ik ook niet de bedoeling.

IMG_7729 (2)En hier zie je de nagellak in actie. Op mijn wijsvinger Starry Starry Night die ik echt het allermooist vind, deze kleur dekt met twee laagjes. Life of the Party dekt ook met twee laagjes, maar is een stuk minder spectaculair. Bikini with a Martine heeft 3 laagjes nodig voor dit effect. En tot slot Birthday Suit op mijn pink is echt een mooie frisse kleur die eigenlijk altijd wel kan. Ook deze dekt niet volledig, ondanks de 3 aangebrachte laagjes.

IMG_7727Ik ben echt heel blij dat ik dit setje heb bemachtigd. Als Essie liefhebber (of ben ik inmiddels een verzamelaar?) kon dit niet ontbreken in mijn collectie. Zoals je kan lezen ben ik vooral weg van Starry Starry Night, alleen daarvoor zou ik met liefde de €12,99 uitgeven wat dit setje mij gekost heeft. Als jeonline speurt kan je nog wel wat verkooppunten vinden voor de fullsize nagellaken (bijvoorbeeld bij themakeupspot.nl) maar daar zit Starry Starry Night niet meer tussen. Hoewel ik denk dat ik deze kleuren niet vaak ga dragen, want Limited Edition en ik ben een beetje raar, ben ik toch heel blij dat ik ze heb. Gewoon om af en toe naar te kijken.

Wat is jouw beste outlet make up aankoop geweest?

Edit: In oktober 2016 wordt de Essie Retro Revival collectie ook in Nederland uitgebracht.

3 gedachtes over “Essie Retro Revival mini set | Review

  1. Pingback: Nailed it! Essie Summer Collection 2016 – Loot the Booty | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s